Niclas Eriksson

”Det som gör att jag verkligen gillar mitt jobb är kontakten med människor och att få vara med och göra skillnad. Skillnad på det sättet att de jag jobbar med faktiskt gör saker på ett ofta effektivare och mer medvetet sätt med stöd av mig och det vi tillsammans gör.”

 

Kontaktuppgifter:
070-676 57 10
eriksson(at)sententia.se

Arbetslivserfarenhet
Under mina 24 år i försvaret har jag haft förmånen att få verka och utvecklas som chef, ledare, utbildare och organisationsutvecklare. De senaste 15 åren har jag framförallt jobbat med ledarskap och lärande både i försvaret men också i mitt företag som jag drivit vid sidan av mitt jobb i försvaret. I Försvarsmakten har jag utvecklat kursen Veileder och är övertygad om att det är en utbildning som kommer att göra skillnad både i Försvarsmakten och i övriga samhället. Detta genom att individer i företag och organisationer verkligen kommer att utveckla sin samtalsteknik och göra det till ett sätt att samverka och leda.

Utbildning
Jag har läst pedagogik vid universitetet och skrev senast en kandidatuppsats med titel ”Utbilda för det man tror sig veta eller för det man tror sig inte veta eller…?”. Jag är utbildad handledare i UGL, UL, IL, ”Veileder” mm. Jag är också utbildad debriefing handledare vid SOSCON i Norge (RITS 5). Utbildningen i debriefing och ytterligare en Norsk utbildning ”Veileder” har gjort att jag på senare år utvecklats i att leda samtal som verkligen betyder något. Mitt senast tillskott när det gäller utbildning är en styrelseutbildning vid Östsvenska handelskammaren vilken gjort att jag känner mig trygg att stödja styrelser i deras arbete och utveckling.

Mina egenskaper
Detta att stödja individers, gruppers och inte minst chefers förmåga att kommunicera är något jag tror att jag är verkligt bra på. I övrigt är jag orädd, ansvarstagande och social.

Min fritid
Mina fritidsintressen består av jakt, fiske, utförsåkning och resor. Men, framförallt umgås jag med min familj och då gärna på Sjögården, vårt landställe. Det är en ca 200 år gammal gård som egentligen bara saknar en sak, sjön.