Michael Petersson

”Hela mitt yrkesverksamma liv har jag ägnat åt utbildning och ledarskap i olika former. Att få människor eller grupper att utvecklas är något av det finaste och mest inspirerande man kan arbeta med. I Sententia får jag möjlighet att arbeta med just dessa frågor! ”

 

Kontaktuppgifter:
0705-410 310
michael(at)sententia.se

Arbetslivserfarenhet
Jag har i 15 år arbetat med ledarskap, pedagogik och chefskap inom Försvaret och de senaste 13 åren varit ansvarig för organisation och chefsutveckling på Sjöfartsverket. Under dessa år har jag även arbetat internationellt, dels som FN-observatör i Mellan Östern och dels med ledarutveckling för EU och SIDA, bland annat i Rumänien och Tunisien.

Utbildning
Officersutbildning , högskoleutbildning i pedagogik, sociologi, psykologi samt omvärlds- och framtidsanalyser. Ledarskapslärarutbildning (KLLOK), IDI (Interpersonal Dynamics Inventory ), DISC (Thomas International), UGL och UL-handledare,  utbildad i debriefing, Förändringens Fyra rum mm.

Personliga egenskaper
Jag är rak och tydlig i handledarrollen. Kreativ och trygg som person, nyfiken och lätt att få kontakt med. Jag får ofta höra att jag är kunnig och ”närvarande” när jag arbetar med grupper.

Min fritid
Jag bor i ett äldre hus i Ljungsbro och ägnar mycket tid till det, samt tillhörande pyssel i trädgården. Jag har tre tonårsbarn som jag gärna åker utförsåkning eller reser med. Jag rider, paddlar kajak och åker långfärdsskridskor.