Erik Bengtsson

”I hela mitt liv har relationen mellan människor och uppgiften som ska lösas tillsammans för att nå ett förutbestämt mål, givit mig energi och tillfredsställelse. Det är samspelet mellan människor och fascinationen över vad det är som gör att framgång nås, att mål uppfylls, som är min främsta drivkraft i arbetet som ledarskapskonsult och coach.”

 

Kontaktuppgifter:
Mobil:  076-827 01 35
E-post: bengtsson(at)sententia.se 

Arbetslivserfarenhet
Yrkesmässigt har jag min huvudsakliga erfarenhet från försvaret. Värnplikt, officersyrket som instruktör och ledare, samt senare lärarrollen på officershögskolan var fantastiska år för mig. Förmånen att både leda och ledas, lära ut och lära av andra, gav inspiration till fortsatt växande. 

Utbildning
Min utbildningsbakgrund består bland annat av officersutbildning, lärarexamen, fil kand i pedagogik, certifierad coach (ICC), Master NLP Practitioner, samt Mullingstorps kurs i Avancerad självkännedom, steg 1 och 2.

Personliga egenskaper
Mod, öppenhet och närvaro är egenskaper jag själv ser som tillgångar i min yrkesroll. Mitt huvudintresse och

det jag brinner för mest är inre ledarskap. Att utveckla ”verktygslådan”, som alla verktygen ska rymmas i, nämligen människan själv. Min övertygelse är att varje ledare börjar med att leda sig själv i sitt eget liv, för att sedan blicka ut mot omgivningen.

Min fritid
Jag bor i Linköping. Har två utflugna barn.  När jag ”laddar batteriet” ägnar jag mig helst åt att umgås med mina ungdomar eller kitesurfing. Kombinationen vatten/snö, vind, natur och fart gör surfingen till en underbar avkoppling, utmaning och påfyllning av energi i mitt liv.