Ann-Helen Kristiansson

”Det jag älskar i mitt jobb är att försöka förstå de människor och grupper jag möter, och att hjälpa dem hitta sina inre styrkor och möjligheter till utveckling.”

 

Kontaktuppgifter:
Tel: 073-9639270,
E-post: kristiansson(at)sententia.se

Arbetslivserfarenhet
Jag har de sista drygt 12 åren arbetat som beteendevetare inom Företagshälsovården, och då jobbat med både individ, grupp, organisation och ledarskap. Mitt yrkesliv innan dess var som legitimerad tandläkare i 14 år. Jag jobbade då på Folktandvårdskliniker i olika delar av Sverige, men även i Norge och Finland.

Utbildning
Personalvetare från PA-programmet på Linköpings Universitet i början av 2000-talet, samt en psykoterapeutisk grundutbildning (”steg 1”). Under min tid inom Företagshälsovården utbildade jag mig bland annat i handledning, avlastande samtal, återfallsprevention och till mindfulnessinstruktör. Tandläkarexamen på Umeå Universitet och legitimation i mitten av 80-talet.

Mina personliga egenskaper
Mina främsta egenskaper är att jag är lyhörd och försöker fånga upp dem jag möter just där de befinner sig, för att kunna stödja och vägleda dem vidare. Att se utvecklingsmöjligheter hos varje enskild individ ger mig en kick! Mina dubbla kompetenser ger mig styrkan att koppla ihop olika perspektiv till en helhet och att utifrån det bidra till en utveckling på olika nivåer.

Min fritid
Jag  bor på landet utanför Norrköping tillsammans med min man. Vi har två utflugna barn som studerar i var sin ände av Sveriges långa land, men som brukar landa hos oss i Norrköping på somrarna. På fritiden tycker jag om att njuta av lugnet på landet, yoga, läsa, resa, segla och åka skidor.