Vi utvecklar organisationer!

Vi bidrar till att öka människors initiativförmåga, att forma ett gemensamt språk och gemensamma värderingar – allt det som tillsammans bildar en hel organisation.

Vi hjälper dig att utvecklas!

Den som förstår sin roll i verksamheten och litar på sin egen förmåga, bidrar till att skapa en sund, hållbar och lönsam organisation.

Vi bidrar till människors utveckling!

Med mångårig erfarenhet av ledning i både näringsliv och offentlig förvaltning, hjälper vi ditt företag att upptäcka det som behöver förändras.

Inspiration

  • Sexuella trakasserier

    I skenet av #Metoo-rörelsen har sexuella trakasserier fått förnyad aktualitet. Anders W Berggren här på Sententia jobbade tidigare som forskare och forskade bland annat om genusfrågor och sexuella trakasserier. Mot den bakgrunden blev Anders kontaktad av arbetsmiljöforskning.se och intervjuad. Läs hela artikeln genom att klicka på bilden.  

  • Fantasi, med & utan sunt förnuft

    Francisco Goya var en spansk målare som bland annat gjorde tavlan ni ser här bredvid, ”The Sleep of Reason Produces Monster” (på spanska: El sueño de la razón produce monstruos). Tavlans fulla titel är på svenska ”Fantasi övergiven av förnuftet producerar omöjliga monster: förenad med henne, hon är konstens moder och ursprunget till deras underverk.”  Continue Reading

  • Boktips, personlig utveckling för individer och ledare

    Inom ledarutvecklingsprogrammet LiF (Ledarutveckling i Folktandvården) 2017, som var ett gemensamt program för Region Jönköping, Region Östergötland samt Region Örebro, ingick som en del att deltagarna fick välja en bok och recensera denna. Louise Sacher, en av deltagarna från Region Jönköping, har läst boken ”Lejonagendan” av Cecilia Duberg och hennes recension kommer här, håll till Continue Reading

Ditt företag kan nå hur långt som helst

...bara du vågar tro på människors vilja och förmåga att utvecklas

Vi vet att företag har större chans att bli effektiva när alla medarbetare känner till och delar företagets visioner och värderingar. Vi vet att det är lättare att uppnå ett gemensamt mål när varje medarbetare inser sin betydelse. Vi vet hur viktigt ett trivsamt och stimulerande arbetsklimat är för verksamhetens framgång.

Vi vet också hur viktigt det är att cheferna i organisationen har förmåga att anpassa sitt ledarskap efter situationen.

Med vår erfarenhet och kunskap bidrar vi till att skapa laganda, att öka människors initiativförmåga, att forma ett gemensamt språk och gemensamma värderingar – allt det som tillsammans bildar ett helt företag.

Läs senaste nyhetsbrevet!